شخصیت امام رضا (ع) از زبان علمای اهل سنت

امام رضا (ع) از زبان علمای اهل سنت

امام رضا (ع) با نام کامل علی بن موسی بن جعفر (ع)، هشتمین امام شیعیان است. ایشان در سن سی ‌و پنج سالگی به امامت رسیدند. دوران امامت ایشان با حکومت سه خلیفه عباسی یعنی هارون، امین و مامون مصادف بود. در سال هفدهم امامت، به اجبار مامون، مدینه را ترک کرد و رهسپار مرو در خراسان شد تا برخلاف خواستۀ حضرتش، ولیعهد مامون شود. بعد از سه سال، با دسیسه خلیفه و اطرافیان، ایشان مسموم و به شهادت رسیدند و دورۀ بیست ساله امامت حضرتش به پایان رسید. در کلام علمای شیعه و اهل سنت، دربارۀ ایشان سخن‌های فراوانی نقل شده است که در ادامه به بیان جایگاه و شخصیت امام رضا (ع) از زبان علمای اهل سنت می‌پردازیم.

شخصیت امام رضا (ع) از زبان علمای اهل سنت

“آنچه که می خوانید اقتباسی از سخنان علمای اهل سنت است نه عین آن!”

  •  محمد بن طلحه شافعي (۶۵۲ق.):

«حرف از امیرالمومنین علی و زین‌العابدین علی شد و ایشان سومین آن هاست (که علی نام دارد). کسی که به شخصیت ایشان توجه کند، در می ‌یابد که علی بن موسی وارث امیرالمومنین علی و زین‌العابدین علی است و تایید می‌کند که ایشان سومین علی است. ایمان و جایگاه ایشان و همینطور فراوانی اصحاب ایشان، باعث شد تا مامون او را شریک امر حکومت کند و وی را به ولایتعهدی بگمارد…»[1]

«علی بن موسی الرضا مانند پدرانش در اخلاق، صورت، سیرت و فضیلت برترین و والاترین است…»

  • ابن حجر هیتمی (974ق.):

«موسی بن جعفر (ع) سی ‌و هفت فرزند داشت که علی الرضا از همه بلند مرتبه‌تر بود…»

  • سمهودی (911ق.):

«علی الرضا فرزند موسی کاظم، در زمان خود، بهترین فرد و مردی والامقام بود که معروف کرخی در دیدار با او، مسلمان شد.»

  • عبدالله بن محمد عامر شبراوی شافعی (1171ق.):

«علی بن موسی الرضا امام هشتم شیعیان است که مناقب والا، صفات بزرگ ‌منشانه و کرامت نبوی او از شمار بیرون است…»

  • محمد بن وهیب (854ق.):

«کرامات فراوان داشت و در زمانۀ خود، یگانه بود.»

حرم امام رضا علیه السلام
حرم امام رضا علیه السلام
  • ابن ابی الحدید معتزلی (656ق.):

«موسی بن جعفر بن محمد، معروف به عبد صالح از رجال ماست که در فقه، دین، عمل صالح و حلم سرآمد بود؛ و فرزندش علی کاندید خلافت، بر او خطبه خوانده شد. او در دانش و عرفان، سخاوت و بخشش برترین بود.»

  • یوسف بن اسماعیل نهبانی (1350ق.):

«علی بن موسی بن جعفر، امام امت و از اهل بیت پیامبر بود که منبع دانش و عرفان، بخشش و جوانمردی بودند. مردی بزرگ‌مرتبه و دارای کرامت بود.»

  • خیرالدین زرکلی (1396ق.):

«علی بن موسی بن جعفر، امام هشتم پیروان امامیه است. کنیۀ او ابوالحسن و لقبش رضا و از بزرگان اهل بیت است.»

  • ذهبی (748ق.)

«امام علی الرضا، با کنیۀ ابوالحسن، مردی بزرگوار و عالی مرتبه در دانش، دین و بزرگی بود و جایگاه مهمی در خلافت داشت.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *